Online Geld Verdienen Mama houdt Baby vast - thuiswerken, remote werken, plaats onafhankelijk

Geld verdienen kan overal en dus zeker online. Als moeder wil je misschien graag flexibel werken en financieel onafhankelijk zijn. Je wilt ook voldoende tijd over hebben voor je gezin. Dat kan allemaal door volledig digitaal te werken. Plaats onafhankelijk werken geeft meer vrijheid om te kiezen waar, wanneer en hoe je kunt werken. Het maakt dan niet uit of je in Nederland, Bali, Suriname of Spanje zit. Let wel op, bezoek websites zoals KvK om bijvoorbeeld te kijken of het mogelijk is om in Spanje te werken maar nog steeds ingeschreven te staan in Nederland.

Hier lees je de voordelen en nadelen van online geld verdienen. Verder vind je tips over hoe je kunt beginnen en welke bedrijven kansen bieden.

Waarom je online geld verdienen?

Als je denkt dat online of remote werken iets voor jou is, dan moet je zeker verder lezen. Toch zijn er eerst een aantal vragen die je je af moet stellen. Deze vragen gaan je helpen in je zoektocht naar de perfecte remote baan of side hustle.

 • Wil je (meer) geld verdienen? Met welk doel? Moet het per sé online?
 • Werk je al voor een werkgever? Kan je in loondienst remote werken?
 • Wil je bijvoorbeeld meer vrijheid ervaren en daarom ondernemer worden? Wat voor ondernemer of freelancer wil je zijn?
 • Wat zijn je talenten? Wat is je werkervaring? Waar liggen je ambities?

Voordelen van Online Geld Verdienen

1. Flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van online geld verdienen is de flexibiliteit. Als moeder kun je je eigen werktijden bepalen en het werk aanpassen aan de behoeften van je gezin.

Wanneer je kindje ziek is, is dat al stressvol genoeg. Er komt dan alleen nog maar meer geregel wanneer je moet bellen naar je werk om door te geven dat je niet komt werken. Als je thuis én online werkt, kun je op een later moment je werk oppakken. Je kind kan in alle rust beter worden (en hopelijk verder slapen).

2. Geen reistijd

Geen lange reistijden naar kantoor betekent bijvoorbeeld meer tijd thuis doorbrengen met je kinderen. En, ook meer tijd voor jezelf. Moeders moeten ook opladen hè.

Je ervaart je minder stress wanneer je thuis werkt. Geen blaadjes op het spoor, geen lange files die je tegenhouden om je kind op te halen van bijvoorbeeld het kinderdagverblijf of van school.

3. Diverse mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om online geld te verdienen, waaronder freelancen, ondernemen, bloggen, affiliate marketing en meer. Hierdoor kunnen moeders iets kiezen dat past bij hun interesses en vaardigheden.

Het is belangrijk om iets te kiezen wat je leuk vindt om te doen, wat voldoende uitdaging biedt en dat goed verdient. Er zijn genoeg mogelijkheden. Mocht je bijvoorbeeld buitenshuis een baan hebben, dan kun je ervoor kiezen om daar minder te werken. De tijd die je overhoudt stop je in het zoeken en uitproberen van de online mogelijkheden. De keuze is enorm, maar je moet wel iets vinden dat bij jou als moeder past.

4. Lage opstartkosten

Veel online verdienmodellen vereisen minimale investeringen om te beginnen, waardoor het toegankelijk is voor moeders met een beperkt budget.

In principe kun je met nul euro beginnen om uit te proberen of online geld verdienen iets voor je is. Wanneer je meer ‘feeling’ krijgt het online werken of ondernemen, kun je ook steeds meer investeren.

Nadelen van Online Geld Verdienen

1. Discipline en zelfmotivatie

Werken vanuit huis vereist discipline en zelfmotivatie. Het is belangrijk om een goede planning en werkethiek te hebben om productief te blijven. Een agenda, familiekalender, het hebben van een eigen werkplek is geen luxe als je thuis gaat werken. Met online werken heb je veel flexibiliteit, maar dat betekent ook dat je gedisciplineerd aan de slag moet. Het is niet alleen maar vrijheid en blijheid. Je hoeft niet van ‘9 tot 5’ te werken, maar je moet wel voldoende uren maken.

2. Onzekere inkomsten

In het begin kan het inkomen nogal wisselvallig zijn, omdat er bijvoorbeeld nog geen stabiele stroom van opdrachten is. Het kan echt wat tijd kosten om een ​​constante inkomstenbron op te bouwen. Begrijpelijk dat je onzeker hiervan wordt. Overigens hoeft dit niet het geval te zijn wanneer je online in loondienst bent. Dan krijg je ‘gewoon’ een salaris. Het is raadzaam om aan meerdere inkomstenbronnen te werken en de verdiensten in een Excel sheet bij te houden. Zo kun je maandelijks kijken of je je financiële doelen hebt behaald.

3. Competitie en eenzaamheid

Omdat online geld verdienen populair is, is er veel concurrentie. Het kan nodig zijn om je te onderscheiden en waarde toe te voegen om succesvol te zijn. Hoe groot de competitie ook mag zijn, vergeet niet dat jij uniek bent en talent hebt. Twijfel niet aan je zelf en verbreed je online wereld. Wees zichtbaar bijvoorbeeld op LinkedIn. Ga na welke (online) netwerkbijeenkomsten je kunt bezoeken. Vaak krijg je op deze bijeenkomsten vakkennis mee, maar het is ook goed om zo anderen te leren kennen. Je kunt van elkaar leren en elkaar motiveren. Natuurlijk is het al helemaal geweldig als je op dit soort bijeenkomsten grote opdrachten kunt binnenslepen!

Mogelijkheden om Online Geld te Verdienen

1. Freelancen

Je kunt al je vaardigheden gebruiken om freelancewerk te doen, zoals schrijven, grafisch ontwerpen, vertalen, sociale media management oppakken etc. Websites zoals Upwork, Freelancer en Fiverr bieden kansen om klanten te vinden. Je betaalt dan wel een fee of commissie over wat je verdient. Toch zijn deze websites zijn zeker handig in je eerste fase van het online geld verdienen. Zo ontdek je wat je leuk vindt, waar vraag naar is en wat goed verdient. Gaat het ineens iets minder in je eigen business, dan kun je ook snel naar deze platformen om bij te verdienen. Heb je al meer ervaring? Dan kun je ook zelf bedrijven benaderen met de vraag of je hen kunt helpen.

2. Online ondernemen

Je kunt een online bedrijf starten, zoals een webshop, e-commerceplatform, of digitale diensten aanbieden zoals coaching of consulting. Als beginnende freelancer kun je in principe zonder KvK-nummer en BTW-nummer (dit krijg je van de Belastingdienst) starten. Dit is niet aan te raden als je als bedrijf aan de slag wil. Als bedrijf moet je belasting afdragen, maar je kunt ook veel belastingvoordeel pakken. Lees je in voordat je hiermee begint.

3. Bloggen

Als je graag schrijft, kun je een blog starten en geld verdienen door advertenties, gesponsorde berichten en affiliate marketing. Hiervoor heb je echt een lange adem nodig, want je blog moet eerst (inhoudelijk) groeien. Je moet eerst ontdekken welke niche en artikelen interessant zijn voor je lezers.

Ook al gebruik je Chat GPT Open AI, dan nog kost het schrijven van een goede blog die geld oplevert tijd. Je moet leren hoe je lezers aantrekt én blijft boeien. Daarnaast moet je onderzoeken welke affiliatie programma’s zoals LinkPizza of PayPro interessant zijn voor jou. Voordat je met bloggen begint, kun je daarom eerst starten met een (gratis) cursus over bijvoorbeeld WordPress, Google, Pinterest en SEO.

De online cursus Succes Met Affiliate Marketing van Nicole van Roekel is echt een aanrader. Nicole is een online marketeer en sinds jongs af aan altijd bezig geweest met bloggen, online ondernemen en online marketing. Ze weet echt waar ze het overheeft en helpt je met een side hustle waarin je binnen een paar maanden meer dan 500 euro per maand kan verdienen.

4. Online enquêtes invullen

Hoewel het geen vetpot is, kunnen online enquêtes een eenvoudige manier zijn om wat extra geld te verdienen in je vrije tijd. Dit moet je echt doen als je zeeën aan tijd overhebt. Is dat niet het geval, dan kun je beter de andere mogelijkheden uitproberen.

5. E-commerce

Je kunt producten verkopen op platforms zoals Etsy, Amazon of Bol.com. Etsy staat betekend als een platform waar crea bea’s hun zelfgemaakte producten verkopen. Amazon is o.a. in Duitsland en Spanje een grote speler. In Nederland wordt Amazon ook steeds bekender. Vooralsnog is Bol.com in Nederland de koploper. Het loont om in de eerste fase van je ondernemerschap gebruik te maken van platformen zoals Bol.com.

Verdienpotentieel

Wat je kunt verdienen is afhankelijk van de gekozen methode en de inzet die je bereid bent te leveren. In het begin is het mogelijk dat je een bescheiden inkomen hebt. Wanneer je meer ervaring krijgt en je klantenbestand gaat groeien, kan het inkomen stijgen. Sommige succesvolle moeders verdienen enkele honderden tot duizenden euro’s per maand. Het mooie aan online geld verdienen is dat het eigenlijk plaats onafhankelijk is. Je kunt dus thuis aan de slag of je hebt een lange vakantie van een paar maanden in het buitenland en probeert tussendoor ook te werken. Oké, je zit misschien in een andere tijdszone of je dagritme is wellicht anders. Dit hoeft echter geen probleem te zijn; remote werken biedt voldoende mogelijkheden.

Wat heb je nodig om Online Geld te Verdienen?

Binnenkort verschijnt een nieuwe blog over concrete zaken die je nodig hebt om succesvol tijd- en plaats onafhankelijk te werken. Er zijn zaken waar je aan kunt werken in de tussentijd. Vaardigheden en doorzettingsvermogen.

 1. Vaardigheden: Zoek uit wat je vaardigheden zijn en kies een online verdienmodel dat bij je past. Investeer vooral tijd maar ook geld in het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.
 2. Doorzettingsvermogen: Online geld verdienen vergt tijd en doorzettingsvermogen. Blijf gefocust en geef niet op, zelfs als het in het begin moeilijk lijkt.

Don’t give up!

Een wereld gaat voor je open als je besluit om online je geld te verdienen. Je hoeft niet meer te werken of te reizen voor je werk om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Tijd voor jezelf én tijd voor je gezin hoeft niet onderaan de ladder van prioriteiten te bungelen. Het is fijn als je je werk daarom heen kunt organiseren. Kies daarom een online verdienmodel dat bij je past, investeer in je vaardigheden en blijf consistent en gedisciplineerd werken. Met de juiste inzet en toewijding kun je je online onderneming laten groeien en een inkomen verdienen dat past bij jouw behoeften en levensstijl. Veel succes!

Remote Vacatures op Facebook

Remote Vacatures op LinkedIn

Interessante websites

Zoekwoorden die je op sociale media kunt gebruiken: remote work, work from home, remote werken, werken op afstand, remote baan, remote opdracht

 • Heb je een gouden tip of een andere opmerking? Stuur eens een bericht en laat het weten.
 • Wil je liever een geldverhaal delen (alleen voor mama’s). Klik dan op ‘interview geldverhaal‘.
 • Vond je dit interessant? Deel het met anderen.
 • Steun Mama Budget door je aankopen via de links te doen. Mama Budget ontvangt een kleine vergoeding wanneer je via de links zoals Bol.com of Amazon.nl bestelt.
 • Belangrijk: ik ben geen financieel adviseur, ik deel mijn ervaringen en tips over geld. Ik ben ook benieuwd naar jouw geldervaring. Laten we van elkaar leren.