Pas op voor Black Friday! schulden restschu;ld

Melina verscheen met haar verhaal over haar schrikbarende restschuld in het AD, NRC en in de Flair. Ze nam ook de tijd voor mamabudget om de vijf vragen te beantwoorden. Dank Melina! Melina is getrouwd met Marc en is mama van drie kinderen. Ze was – als je het mij vraagt – best jong toen ze voor het eerst een huis kocht (slechts 18 jaar). Knap zou je zeggen, en dat was het ook. Alleen stortte alles als een kaartenhuis in elkaar toen haar vorige relatie eindigde en ze noodgedwongen het huis moest verkopen. Haar huis was nog voor de bankencrisis gekocht, maar stond bij de verkoop onder water en Melina bleef daardoor achter met een restschuld van meer dan een ton!

Melina veranderde haar levensstijl, sprak met anderen waar ze doorheen ging en vond gelukkig ook de liefde. Intussen heeft ze de schuld afbetaald en heeft ze een missie: Melina is on Fire! Daar over later meer.

Hoe verdien jij jouw geld?

“Op dit moment werk ik 24 uur bij een uitzendorganisatie in een financiële functie. Ook hebben wij een woning in de verhuur waar wij inkomen uit halen.”

Melina is april 2022 jl. gestart met haar eigen onderneming, een coachingspraktijk: Melina on Fire.  

“Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in diverse financiële functies, maar paste de kennis niet meteen toe in mijn privéleven. Toen ik mezelf uit een schuld van €100.000,- worstelde, heb ik echt leren omgaan met geld. Dat maakt mij een ervaringsdeskundige met een brede financiële kennis.

Als money mindset coach heb ik mijn passie gevonden om mijn eigen ervaringen te delen en vrouwen leren goed om te gaan met geld. Om vrouwen te begeleiden naar financiële onafhankelijkheid en het verwezenlijken van hun ultieme droom!”

Waar geef je veel euro’s aan uit? En, waarom?

“Ik geef het meest uit aan reizen en herinneringen maken. Voor mij is reizen en nieuwe mensen en culturen ontmoeten ultiem, daarom staat er ook een jaar reizen door Azië op onze agenda in 2026!”

Waar bespaar je op, en hoe?

“Ik bespaar op alles wat ik overbodig vind, alles waar ik niet blij van word. Ik denk dat het allerbelangrijkste wat ik doe, is van tevoren alles plannen! Volgende maand uit eten op de agenda? Dan maak ik daar vast een budget voor. Onverwachte zaken kosten in mijn beleving het meest.”

Van welke aankoop heb je nog steeds spijt? Of wat zou je ‘met de kennis van nu’ niet hebben gekocht?

“Lastige deze vraag, want alle slechte aankopen hebben mij ook op het juiste pad gebracht. Het waren lessen die geleerd moesten worden, maar als ik dan echt een keuze moet maken is het het huis dat ik kocht en daarna met een enorme restschuld verkocht. Met als kanttekening, dat als ik die schuld niet had gehad ik wellicht nooit zo goed met geld was geworden en ik dan misschien niet alles had omgezet in een mooi bedrijf!”

Wat is jouw beste investering tot nu toe?

“Beste investeringen de cursussen die ik de afgelopen jaren heb gedaan. De mooie coachingssessie, retreats en (online)trainingen die ik heb gekregen en mijzelf daarmee enorm heb mogen ontwikkelen.”

Nogmaals dank Melina. Wil je meer over Melina en haar bedrijf weten? Check dan Melina on Fire haar diensten en producten:

  • Heb je een gouden tip of een andere opmerking? Stuur eens een bericht en laat het weten.
  • Wil je liever een geldverhaal delen (alleen voor mama’s). Klik dan op ‘interview geldverhaal‘.
  • Vond je dit interessant? Deel het met anderen.
  • Steun Mama Budget door je aankopen via de links te doen. Mama Budget ontvangt een kleine vergoeding wanneer je via de links zoals Bol.com of Amazon.nl bestelt.
  • Belangrijk: ik ben geen financieel adviseur, ik deel mijn ervaringen en tips over geld. Ik ben ook benieuwd naar jouw geldervaring. Laten we van elkaar leren.