boeken en e-books over investeren, geld, beleggen, Tiffany Aliche, The Budgetnista

Ben je misschien op zoek naar waardevolle informatie om je eerste stappen te zetten op het gebied van investeren en financiële vrijheid? Eerder kon je al een introductie over investeren lezen. Nu vind je hier een aantal boeken of e-books over investeren, beleggen en vastgoed. Deze boeken of e-books zijn aanraders, want ze zijn betaalbaar én interessant om je financiële kennis over investeren te vergroten.

Leven van je investeringen

Het mooie van investeren is dat er opties zijn voor elke fase. Op korte termijn kan worden belegd bijvoorbeeld in aandelen of beleggingsfondsen met de intentie om ze binnen een paar jaar met winst te verkopen. Voor de middellange termijn kun je overwegen om te investeren in obligaties of vastgoed, wat stabiele inkomsten kan opleveren over een periode van vijf tot tien jaar. En op lange termijn kun je profiteren van de groei van de aandelenmarkt door te investeren in indexfondsen of pensioenplannen. Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen deze verschillende termijnen om een divers en veerkrachtig investeringsportfolio op te bouwen tijdens je financiële reis.

De 10 beste budget boeken en e-books over investeren

Gelukkig zijn er talloze boeken die speciaal geschreven zijn om je te helpen bij deze reis. Hier zijn de 10 beste Nederlandse boeken en e-books die je kunt lezen om je kennis en vertrouwen te vergroten.

Je leeftijd als goudmijn – Martien van Winden

Dit boek wordt geprezen omdat het in begrijpelijke taal is geschreven én met humor. Wie net geïnteresseerd is geraakt in het onderwerp beleggen wordt niet teleurgesteld.

Bestel dit boek op Bol.com of Amazon.nl.

Investeren in crypto – Brecht Van Craen

Digitale munten, crypto… voor de meeste van ons zijn dit allemaal nog vage begrippen. Wat houdt deze kant van de financiële wereld in? Onbekend maar onbemind, maar tegelijkertijd voelen we aan dat dit meer de toekomst is. Dit boek geeft uitleg.

Bestel dit boek op Bol.com of Amazon.nl.

Een ander interessant boek is Cryptovaluta voor Dummies van Krijn Soeteman. Wil je zelf meteen beleggen in crypto, kijk eens op Bitvavo.

Duurzaam beleggen voor Dummies – Jochen Harkema

Duurzaam beleggen is een financieel handboek voor mensen die willen duurzaamheid tot hun prioriteit willen maken en willen investeren. Er staan praktische tips bij. Dit boek hoort in je boekenkast.

Bestel dit boek op Bol.com of Amazon.nl.

NB Wil je duurzaam beleggen, dat kan via Meesman. Als je je aanmeldt op Meesman.nl, vermeld dan deze code: H50H29. Op die manier kan op mamabudget.nl een review worden geschreven over een boek over geld of wordt er geld gedoneerd aan een goed doel.

De intelligente belegger – Benjamin Graham

Voor sommigen is dit boek nogal moeilijk te begrijpen en weer anderen geven aan dat dit het boek is om je financiële reis te starten. Dit is dé klassieker over de slimste beleggingsstrategie.

Bestel dit boek op Bol.com of Amazon.nl.

Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki

Inmiddels is dit een andere klassieker geworden. Helaas is de Nederlandse prijs voor dit boekje ontzettend duur en daarom wordt die meteen afgeraden. De Engelse versie is meegenomen in de lijst, omdat het boek als een soort sprookje gelezen kan worden. Ook in sprookjes zitten wijze lessen.

Bestel dit boek op Bol.com of Amazon.nl.

De Side Hustle – Chris Guillebeau

Dit boek wordt niet aangeraden omdat het over investeren of beleggen gaat. Het is een aanrader om een andere reden. Wil je investeren dan heb je extra geld nodig. En dat geld kun je wellicht verdienen door voor jezelf te beginnen naast je vaste baan. Lees hier praktische strategieën om je eigen financiële succes te creëren en je talenten te benutten.

Bestel dit boek op Bol.com of Amazon.nl.

Van F*ck You Money tot FIRE – Merijn Heijnen

De titel is schokkender dan de inhoud. Dit boek geeft handvatten om financieel vrij of onafhankelijk te zijn. Dat houdt FIRE namelijk in, Financial Independence, Retire Early. Het boek is heel leerzaam met betrekking tot o.a. investeren en hoe je verder je leven wil inrichten.

Bestel dit boek op Bol.com of Amazon.nl.

Blondjes Beleggen Beter – Janneke Willemse

Dit boek richt zich specifiek op vrouwen en moeders, en biedt praktische tips en inzichten om te starten met beleggen en financiële vrijheid na te streven.

Bestel dit boek op Bol.com of Amazon.nl.

Koop je Rijk – Myrthe de Groot

Myrthe legt uit hoe iedereen vermogen kan opbouwen met vastgoed. Dit boek is interessant voor lezers die willen beginnen met investeren in vastgoed in Nederland.

Bestel dit boek op Bol.com of Amazon.nl.

De beleggingsillusie – Marius Kerdel

Dit boek onthult de valkuilen en misvattingen rondom beleggen en helpt je om een realistische en nuchtere kijk te ontwikkelen op de financiële markten.

Bestel dit boek op Bol.com of Amazon.nl.

Vergelijken, lezen en doen!

Lees ook de beschrijvingen en reviews van deze boeken op Bol.com en Amazon.nl. Kies degene die het meest aansluit bij je behoeften en interesses, en begin met lezen. Maak aantekeningen. Vergeet niet om de inzichten die je opdoet toe te passen op je eigen financiële situatie en altijd kritisch te blijven bij het nemen van investeringsbeslissingen.

  • Heb je een gouden tip of een andere opmerking? Stuur eens een bericht en laat het weten.
  • Wil je liever een geldverhaal delen (alleen voor mama’s). Klik dan op ‘interview geldverhaal‘.
  • Vond je dit interessant? Deel het met anderen.
  • Steun Mama Budget door je aankopen via de links te doen. Mama Budget ontvangt een kleine vergoeding wanneer je via de links zoals Bol.com of Amazon.nl bestelt.
  • Belangrijk: ik ben geen financieel adviseur, ik deel mijn ervaringen en tips over geld. Ik ben ook benieuwd naar jouw geldervaring. Laten we van elkaar leren.