DINO kinderfeestje verjaardagsfeestje leuk budget kinderen kleuters dinosaurus

Wil je een DINO kinderfeestje organiseren? Hier vind je een heleboel inspiratie om een leuk feestje te organiseren voor je kind. Een memorabel kinderfeestje hoeft echt geen aanzienlijke kostenpost te zijn. Wel voorbereiding en dus meer tijd als je de kosten laag wil houden. Lees hier o.a. DINO tips over de versiering, het feestprogramma- en menu en traktatie.

1. Kies een locatie: thuis

Wil je de kosten laag houden? Dan moet je sowieso een feestje houden op een locatie waar je niet (extra) voor hoeft te betalen. Houd het kinderfeestje gewoon thuis, zodat je je goed kunt voorbereiden. Een kinderfeestje thuis organiseren geeft je de volledige controle over de planning, versiering, activiteiten en het menu. Je kunt alles geheel naar wens en budget aanpassen. Je krijgt al gauw een vertrouwde en gezellige sfeer bij dit thuisfeestje en kinderen voelen zich sneller op hun gemak.

Oké, een kinderfeestje thuis organiseren, geeft ook een beetje stress. Voorkom die stress door niet teveel gasten uit te nodigen, een planning te maken met extra activiteiten om te doen met de kids (just in case) en hulp te vragen aan anderen. Ook kun je voor wegwerp servies kiezen. Laat de kinderen zelf hun naam schrijven op de bekers. Dat scheelt weer wat afwas. Let wel, het goedkoopste is om te gebruiken wat je al in huis hebt.

2. Decoratie: prehistorische stijl

Transformeer je woonkamer, balkon of tuin door de prehistorische tijd na te bootsen. Denk aan jungle, verschillende kleuren groen en de dinosaurussen natuurlijk. Hier vind je vooral duurzame en budgetvriendelijke tips voor versiering. Ballonnen als versiering is leuk om te zien, maar je moet de ballonnen allemaal opblazen en hopelijk knappen ze niet tijdens het feestje. Ballonnen zijn niet bepaald duurzaam, maar als je ze hebt, kun je die het beste binnen gebruiken. Een honeycomb is een leuk alternatief voor ballonnen.

Terug in de tijd met (stoep)krijt

Kijk in je papierbak of er nog een groot stuk karton van bijvoorbeeld de pizza inzit. Knip uit een karton een grote voetafdruk van een DINO. Het is handig als je eerst een printje maakt van een voetafdruk. Dit gebruik je om de voetstap over te trekken op het karton. Deze kun je gebruiken om op de stoep voetstappen van de DINO te maken. Hiervoor heb je alleen nog stoepkrijt voor nodig. Hoogstwaarschijnlijk heb je al stoepkrijt in huis.

Krijtstift

Wat je met krijt kunt doen, kun je ook met krijtstiften op glas (andere benaming voor dit soort stiften zijn raamstiften, afwasbare stiften voor glas). Deze stiften gaan jaren mee dus je kunt ze vaker gebruiken. Ben je niet zo een geweldige tekenaar? Geen nood. Je kunt een printje maken van een dinosaurus. Je kunt dat plaatje achter het raam plakken en zo de lijntjes overtrekken. Simpel.

Crêpepapier hier

Als je iets wil wegwerken of een ‘centerpiece’ wil maken, dan is de allergoedkoopste optie om met crepe papier te werken. Onderstaand vind je voorbeelden op Bol.com, maar je kunt ook gerust naar de Action lopen. Het belangrijkste is om de juiste kleuren te kiezen. Fris groen, donkergroen, lime groen, geelgroen, lichtgroen etc. Je kunt uit een pak crêpe papier zelf een aantal rolletjes of baantjes knippen. De zijkanten van de mini-baantjes knip je zo dat er ruches ontstaan.

Nog meer papier

Als je verschillende banen kleuren groen naast elkaar ophangt met plakband, heb je een mooi jungle effect. Nu kun je met dubbelzijdige tape zelfgemaakte bladeren plakken. Tussen al dat groen kun je ook weer voetstappen of voetafdrukken plakken, eveneens met dubbelzijdig plakband. Deze voetstappen kunnen bijvoorbeeld rood, goud of geel/oranje zijn. Kies een lekker opvallend kleurtje!

Deze bladeren kun je dus zelf maken! #DIY #jungleDINOfever

Speelgoed én boeken over DINO

Organiseer je een DINO kinderfeestje voor een echte DINO fanaat? Dan is het leuk om het speelgoed en de boeken van de jarige over dinosaurussen een mooie plek te geven waar het feestje plaatsvindt. Dit is meteen decoratie die je niet hoeft te kopen en de jarige natuurlijk al leuk vindt. Je zou ook een DINO kunnen gebruiken om de taart mee te decoreren.

Roarrrrr, letters hier, letters daar

Je kunt uiteraard nog meer versiering maken; Pinterest biedt zoveel inspiratie. Als je toch iets minder tijd hebt, kun je nog wat letterslingers kopen met het thema DINO. Zelf maken is leuk, maar je moet wel voldoende tijd hebben om dit allemaal te doen.

Samen versieren

Je kunt ook de gasten (lees: de kinderen) vragen of ze willen meehelpen met versieren. Dat is meteen een leuke activiteit: je print van te voren kleurplaten die de kinderen zo kunnen inkleuren en je plakt ze aan de muur met washi tape. Je kunt zelfs samen nog meer slingers maken door ze te laten knutselen met vilt, papier etc. Als het knutselen zo goed bevalt, kunnen de kinderen zelf DINO maskers maken; je kunt ze kopen, maar maken is leuker. Op Pinterest zie je ook hoe je van ballonen – mocht je de nog in huis hebben – DINO’s kunt maken.

3. Uitnodigingen

Bespaar op uitnodigingen door gebruik te maken van Canva. Ontwerp een leuke DINO-uitnodiging en stuur deze per WhatsApp als leuke afbeeldingen. Op deze manier kunnen kinderen zich verheugen op het feestje en worden zo al in de DINO-sfeer gebracht. En, ouders kunnen de uitnodiging niet verleggen. Ze kunnen het altijd weer terugvinden in hun WhatsApp gesprek met jou. Vermeld op de uitnodiging: naam van de jarige, datum, begin- en eindtijd, locatie, wat ze mee moeten nemen (zwemkleding, extra kleding, handdoek etc.).

4. DINO snacks

Blijf qua eten in het thema, maar houd het voor je gemoedsrust eenvoudig. Maak dinosaurussandwiches in de vorm van dinosaurussen voetafdrukken. Serveer “prehistorische” fruit spiezen door stukjes fruit af te wisselen op houten spiesjes. Bestel een HEMA (foto)taart, maar wel met jouw eigen DINO variant. Je kunt ook een chocoladetaart kopen, die versieren met pindarotsen of choco pinda’s en een speelgoed Dino in het midden plaatsen. Erg leuk! Overigens heeft de Albert Heijn eveneens DINO taarten.

Ook versnapering zoals chips en chocolade kan allemaal in dinosaurusstijl.

Op Pinterest vind je hier nog meer voorbeelden van.

5. Spelletjes

Eerder kon je hier al lezen dat kleuren en knutselen een leuke activiteit of bezigheid is op een kinderfeestje. Je kunt ezeltje prik (pin the tail) spelen, maar uiteraard met een DINO variant. Dit kun je zelf maken met A3 papier en anders druk je dat op posterformaat uit op vier A4tjes. Je kunt plastic dinosaurusfiguren verstoppen in zand. Laat de kinderen opgravingen doen om ze te vinden. Dit houdt de kleintjes lekker bezig. Wie de meeste dino’s gevonden heeft, heeft gewonnen. Je moet maar bekijken of je gasten het wel aankunnen dat er steeds één winnaar is (en de rest zijn dus verliezers). Een prijs voor de winnaar om dat uit te vergroten is daarom niet nodig. Het is wel leuk om iedereen aan het eind van het feestje een bedankje te geven. In de laatste alinea vind je meer dan genoeg ideetjes.

Ezeltje prik, pin the tal, dino, dinosaurus, spelletje, spel, kinderfeestje
Dit kun je op Amazon.nl bestellen, maar ook zelf maken.

Wat de spelletjes betreft, kun je de kinderen ieder een lepeltje geven met een kleine choco (dino) ei of chocolade pinda erin. Wie met een lepeltje in de mond met choco pinda van A naar B rent of loopt, en de inhoud van de lepel niet laat vallen, heeft gewonnen!

Geef de kinderen ook de ruimte om zelf te spelen.

6. Verjaardag muts

Een verjaardag muts of verjaardag hoed hoort erbij en het is leuk als de ook past bij het DINO thema. Ook op Pinterest vind je genoeg inspiratie. Uiteraard kun je zelf dingen uitproberen. Met twee kleuren groen paper zit je sowieso goed. Meer heb je echt niet nodig. Meet het hoofdje van je kindje goed op, zodat de band om het hoofd in ieder geval prettig zit. Daarna kun je de staart maken van de dinosaurus. Wil je het wat eenvoudiger hebben, dan kun je gewoon een band om het hoofd maken en die versieren met DINO stickers. De stickers kun je eveneens gebruiken als decoratie of als bedankje.

De kleding van de jarige is uiteraard ook iets om over na te denken. In elke winkel kun je wel een DINO outfit scoren, zelfs bij de Zeeman vind je al een T-shirt rond 5 euro.

7. Bedankjes en traktaties

Het hoeft niet, maar het is toch oh zo leuk om en traktatie of bedankje aan het einde van het feest uit te delen. Kinderen vinden het over het algemeen zelf ook erg fijn om uit te delen. Dit geldt zelfs voor de schuwste types. Een traktatie voor school of een bedankje hoeft niet duur te zijn. Je kunt veel traktaties online kopen, zoals op Amazon.nl, maar je kunt het zelf in elkaar knutselen. Je houdt genoeg materiaal over voor de komende feestjes. Zo kun je zelf cellofaan zakjes kopen, die vullen met DINO poep en een sticker gebruiken om de zak af te sluiten.

Ben je niet zo handig om de traktaties of bedankjes zelf in elkaar te zetten? Of wil je een duurzame optie (cellofaan is niet bepaald duurzaam). Dan kun je het beste de HEMA DINO cadeautasjes kopen. De HEMA heeft sowieso een heel leuk én betaalbaar assortiment als het op DINO’s aankomt.

Je kunt met gemak en budgetvriendelijk zo een cadeautasje vullen, bijvoorbeeld met een

Veel prehistorisch plezier!

  • Heb je een gouden tip of een andere opmerking? Stuur eens een bericht en laat het weten.
  • Wil je liever een geldverhaal delen (alleen voor mama’s). Klik dan op ‘interview geldverhaal‘.
  • Vond je dit interessant? Deel het met anderen.
  • Steun Mama Budget door je aankopen via de links te doen. Mama Budget ontvangt een kleine vergoeding wanneer je via de links zoals Bol.com of Amazon.nl bestelt.
  • Belangrijk: ik ben geen financieel adviseur, ik deel mijn ervaringen en tips over geld. Ik ben ook benieuwd naar jouw geldervaring. Laten we van elkaar leren.