Jonge vrouw zit achter pc en leest Deze week must read over innoveren, investeren, budget, bedrijf, begroting, boekhouding, financiele administratie

Onlangs verscheen in Gulf News een artikel over Kanessa Muluneh, een ondernemende jonge vrouw die met haar gezin van Nederland naar Dubai is verhuisd. Het is een leuk en leerzaam artikel over hoe Kanessa haar ideeën concreet maakt, investeert en haar bedrijven verkoopt. Kanessa is wel een ras ondernemer te noemen. Ze heeft nooit een fulltime baan gehad, omdat ze altijd de ruimte wilde hebben om te ondernemen. Gelukkig maar want haar manier van doen heeft haar geen windeieren gelegd! Wat verder fijn is om te zien, is hoe ze het gezinsleven en innovatief ondernemen combineert. Ze is mama van twee kleintjes en is getrouwd. Lees het artikel over Kanessa Muluneh op Gulf News.

Psssst… wil je ook ondernemen maar heb je geen idee waar te beginnen? Begin een side hustle, lees hier meer over remote werken.

Budget, Bedrijf en Begroting

Dit is geen nieuw filmpje, maar wel inspirerend om te zien. Jasmine Taylor heeft binnen korte tijd haar leven een compleet een nieuwe wending gegeven. Ze zat diep in de schulden (studieschuld, creditcard schuld) en onderzocht welke budgetteringsmethode voor haar zou werken. Ze kwam niet alleen uit de schulden, ze werd ook eigenaar van Baddies And Budgets: een succesvol bedrijf met personeel in dienst dat zich bezighoudt met budgetteren en plannen: money, baby! Dit filmpje werd in maart 2023 door MAKE IT (CNBC) geüpload en toen al werd verwacht dat ze dit jaar maar liefst 1 miljoen USD zal genereren.

Bekijk ook dit onderstaand filmpje en laat weten wat je hiervan vindt. Stuur een berichtje.

  • Heb je een gouden tip of een andere opmerking? Stuur eens een bericht en laat het weten.
  • Wil je liever een geldverhaal delen (alleen voor mama’s). Klik dan op ‘interview geldverhaal‘.
  • Vond je dit interessant? Deel het met anderen.
  • Steun Mama Budget door je aankopen via de links te doen. Mama Budget ontvangt een kleine vergoeding wanneer je via de links zoals Bol.com of Amazon.nl bestelt.
  • Belangrijk: ik ben geen financieel adviseur, ik deel mijn ervaringen en tips over geld. Ik ben ook benieuwd naar jouw geldervaring. Laten we van elkaar leren.