Wanneer de eerste bladeren van de bomen vallen, omdat de herfst er aankomt, is het tijd om na te denken over de feestdagen en cadeaus. Zelf houd ik online een verlanglijstje van mijn kinderen bij. Is hun verjaardag al geweest, dan moeten ze even wachten. Ze krijgen niet à la minute steeds allerlei presentjes, maar bijvoorbeeld met Sinterklaas, kerst of Driekoningen. Ook mijn partner zijn cadeauwensen houd ik stiekem bij. Maar, hoe zit het dan met mijn wensenlijstje? Hier deel ik mijn 4 favoriete tips om vrienden en familie op de hoogte te houden van mijn ‘droom geschenken’.
Voordat ik mijn tips deel over hoe je subtiel je droom cadeaus deelt met je partner of de rest van het gezin, heb ik nog een belangrijke tip. Houd goed bij wat je graag zelf zou willen. Wil je bijvoorbeeld een robotstofzuiger of een nieuw epileerapparaat? Sla de linkjes op van die producten die jij het beste vindt nadat je (online) onderzoek hebt gedaan. Maak je eigen verlanglijstje op Wensenlijstjes.nl.
Nu volgen mijn 4 tips om ongemerkt je cadeauwensen te delen:
1. Begin zelf over je cadeautips
Houd het simpel door gewoon het gesprek te beginnen met ‘weet je wat ik laatst nou zag…’. Benoem het product en vertel wat je er zo geweldig aan vindt. ‘Wist je dat ik hiermee dit of dat kan doen. Het lijkt me erg fijn om te hebben.’ Wanneer je het gesprek hierover gaat afronden, dan zeg je zoiets als: ‘ja, dat zou echt een heel leuk cadeau of cadeautje zijn om te krijgen. Ja, dat zou ik zeker wel willen.’
2. Wacht het juiste moment af
Zitten jullie bijvoorbeeld samen aan de eettafel en hebben jullie het heel toevallig over een bepaald onderwerp? Een onderwerp dat ook nog een link heeft met jouw cadeauwens? Dit is hét moment om een subtiele opmerking te maken over jouw wensenlijstje. Benoem je cadeauwens en zeg dat je vurig hoopt dat de Sint of Piet dit cadeau in je schoen stopt. Deel dezelfde dag nog je verlanglijstje voor Sinterklaas.
3. Praat over een mooie herinnering en pak door
‘Schat, weet je nog toen je dit of dat voor me kocht? Dankjewel daarvoor.’ Door je dankbaarheid te tonen en een herinnering te delen, heb je een mooie intro te pakken om je volgende cadeauwens te delen. Misschien kreeg je de vorige wel je favoriete parfum of je lievelings douchegel die nu alweer bijna op is. Het enige dat je nog moet doen, is heel concreet zijn over het cadeau. ‘Ja, die parfum, ja dat was echt een top cadeau. Die zou ik weer willen.’
4. Deel de foto én de link
Dit is misschien wel iets minder subtiel, maar zeker het proberen waard. Heb je een folder van je favo winkel te pakken? Omcirkel het droom product en leg het op de eettafel of het bureau van je potentiële cadeau gever. Wil je wat concreter en digitaal aan de slag? Deel wat foto’s van wat je graag zou willen hebben op de (familie) app met één link: jouw wensenlijst. Je familie en vrienden kunnen dan de cadeaus (online) bestellen en afstrepen. Zo voorkom je dat je twee keer hetzelfde krijgt.
Ik hoop dat deze tips je helpen om op een subtiele manier je favoriete cadeaus te krijgen.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wensenlijstje.nl.
- Heb je een gouden tip of een andere opmerking? Stuur eens een bericht en laat het weten.
- Wil je liever een geldverhaal delen (alleen voor mama’s). Klik dan op ‘interview geldverhaal‘.
- Vond je dit interessant? Deel het met anderen.
- Steun Mama Budget door je aankopen via de links te doen. Mama Budget ontvangt een kleine vergoeding wanneer je via de links zoals Bol.com of Amazon.nl bestelt.
- Belangrijk: ik ben geen financieel adviseur, ik deel mijn ervaringen en tips over geld. Ik ben ook benieuwd naar jouw geldervaring. Laten we van elkaar leren.